ANKARA / MAMAK - Mehmet Rıfat Börekçi İlkokulu

Mehmet Rıfat Börekçi İlkokulu

Başak Mahallesi Galip Hasan Kuşçuoğlu Caddesi No59/A MAMAK ANKARA
Vizyon
21. yüzyılın çağdaş eğitim düzeyine erişmek için Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeyen, çağdaş dünyaya ayak uydurabilen, yeniliklere açık, akılcı, dinamik, sorumluluğunu bilen, pozitif düşünebilen, öz kültürünü tanıyan, koruyan, kendine güvenip fikirler üretebilen, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerde kendini ifade edebilen, geleceğin gençlerinin kusurlarını ve eksiklerini bulmayı değil, başarılarını gösterip alkışlamayı seçen anlayışı benimsiyoruz. Bulunduğu bölgede seçkin ve başarılı bir eğitim kurumu olarak insanların güven duyacağı, başarılı olacağını hissettirecek kaliteli eğitim kurumu olmak çabasındayız.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeyen eğitim sistemimizle; öğrencilerimizin, eğitimini mutlu ve sağlıklı olarak sürdürmesini sağlamak, ana dilini geliştirmesine yardımcı olmak, öğrencilerimize çevresini gözlemleyerek değerlendirip buradan evrensel kültüre yönelmeyi benimsetmek, öğrencilerimizi özgüvenini kazanmış, gelecekteki hedefini sorgulayarak, öğrenerek belirleyen gençler olarak yetiştirmek, ulusal - evrensel kültür değerlerine önem vermesini, farklı kültür ve yaşam biçimlerine hoşgörü ile bakmasını sağlamak, dünyadaki hızlı gelişime ayak uydurabilecek, üretken, yenilikçi, araştırmacı, çevreci gençler olarak ilgili alanlarına uygun etkinliklerde yer almalarını sağlamak, kendini spor ve sanatın herhangi bir dalıyla ifade edebilen gençlerin yetiştirildiği, her çocuğun tek tek ilgi gördüğü mutlu bir ortam yaratmaktır.
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM (09:00-14:35)
Ulaşım
320-322 NOLU HATLARLA SIHHIYE KÖPRÜSÜNDEN, 321 NOLU HAT İLE KIZILAY´DAN VE TÜRBE YOLU DOLMUŞLARI İLE SIHHIYE KÖPRÜSÜNDEN VE ULUS BENTDERESİ´NDEN SAĞLANMAKTADIR.
BAŞAK MAH. GALİP HASAN KUŞÇUOĞLU CADDESİ NO: 49 MAMAK-ANKARA
Okulumuz il merkezine uzaklığı 14,4 km ilçeye ise 9,9 km uzaklığındadır.
BEYAZ BAYRAK - OKULUM TEMİZ - E-TWİNNİNG
ERASMUS+ KA101 HER BİREY EİNSTEİN DOĞABİLİR