ANKARA / MAMAK - Mehmet Rıfat Börekçi İlkokulu

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde 07 Mart 2024 Perşembe günü saat 10.10’da okulumuzda tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat öncesinde etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi.

CUMHURİYETİN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI.

OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

Okulumuzda Ankara itfaiyesinin desteğiyle yangın tatbikatı yapıldı.

Nis

Roka, fesleğen ve maydanoz gibi sebzeler evde saksılarda da yetişebiliyor. Bu sebzeleri yetiştirirken ilaç kullanılmıyor.

Manavdan alınan maydonoz, dere otu, nane, reyhan gibi bitkileri evde yetiştirmek de mümkün. Saksıdaki sebzeler hem evlere renk katıyor hem de ihtiyaç duyulan ürünler evde yetişmiş oluyor.

Saksıdaki ürünler yaklaşık 40 günde büyüyor. Bakımı yapılarak uzun süre sebze ihtiyacını karşılıyor. İlaçlamaya ihtiyaç duyulmayan yeşilliklerin gün aşırı sulanması gerekiyor.

Evde saksıda sebze üretimi

Gün aşırı sulamak gerekiyor

Ziraat mühendisi Aziz Öztürk, bu tür saksı bitkilerinin güneşlenme süresinin önem taşıdığını söyledi:

"Çok fazla güneşte durduğu zaman yeşillikler solar. Rengini de kaybeder, çok fazla güneşte kalmayacak. Örnek veriyorum sabah güneşini alsa ya da ikindi güneşini alsa yeşillikler için yeterli."

Yeşilliklerin rüzgardan korunması da gerekiyor.